300 g různých druhů oříšků (lískové,kešu,vlašské...) a mandlí
| 1 lžíci sušeného tymiánu
| 2 lžičky jemně nastrouhané citronové kůry
| 2 lžičky soli, nejlépe mořské
| 1 lžíce cukru
| 1 lžíce sezamového nebo olivového oleje
Postup přípravy receptu Voňavé oříšky:
Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Citronovou kůru, sůl, cukr a tymián promíchejte v misce. Vyložte plech pečícím papírem a vysypte na něj všechny oříšky a mandle. Zasypte je směsí koření a cukru a promíchejte. Všechno rovnoměrně pokropte olejem a deset minut pražte v troubě, až oříšky zezlátnou a budou křupavé. (Složení směsi koření i poměr cukru a soli si můžete upravit podle vlastní chuti). Vyndejte, vysypte na misku a jezte!
Fotky receptu Voňavé oříšky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!