Použité suroviny receptu Vrstvený moučník s marcipánem:
250 g listového těsta
| 125 g pistácií
| 150 g marcipánu
| 50 g moučkového cukru
| 200 ml smetany
| 70 g mandlového krokantu
| moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Vrstvený moučník s marcipánem:
Plátky těsta oddělíme a necháme rozmrazit. Dotenka je vyválíme a rozkrájíme na čtverce 10x10 cm. Plech vyložíme papírem na pečení a v předehřáté troubě na 180 °C čtverce pečeme 12 minut. Necháme vychladnout. Smícháme pistácie, marcipán, cukr a 2 lžíce smetany. Vypracujeme těsto. Na vále z něj vyválíme tenký plát. Čtverce listového těsta prokládáme s marcipánovými, které sypeme krokantem. Spodní a vrchní díl musí tvořit listové těsto. Zbylou smetanu dotuha ušleháme a naplníme jí zdobící sáček. Každý čtverec ozdobíme šlehačkovou pusinkou a posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Vrstvený moučník s marcipánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!