Postup přípravy receptu Výborné jahodové tiramisu:
Jako první si uvaříme silnou černou kávu, kterou necháme vychladit. A pak do ní kapneme rumu. Potom oddělíme bílek od žloutků a dáme je do dvou misek. Žloutky pak šleháme s cukrem do pěny. Přidáme opatrně mascarpone, ale hned ho nešleháme. Nejdříve počkáme pomalým míchaním, až se žloutky s cukrem a mascsarpone spojí úplně. Až pak teprve vše pomalu ušleháme. Přidáme pak i jednu ušlehanou smetanu ke šlehání se ztužovačem. Z bílků si ušleháme sníh a opatrně přidáme ke směsi z mascarpone a žloutků, cukru a vmícháme, aby byl krém nadýchaný a nesplaskl.
Vkladáme nejříve piškoty, namočené jen z jedné strany do kávy s rumem, nebo Amarettem a položíme na dno formy, nebo mísy a potřeme krémem a posypeme vždy capuccinem a kakaem, skořicí a pak dáme na krém vrstičku jahod a opakujeme vše, do spotřebování piškotů a krému, končíme krémem, a vše posypeme pak skořicí, capuccinem a kakaem. Dáme na 12 hodin do chladu.
Udělala jsem s poprvé více vrstev piškotů a krému, aby byl dortík vyšší. Zdobila jsem šlehačkou.