Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.10. 2018
Dnes má svátek Michaela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Vydatná staročeská labužnická polévka

fotka Vydatná staročeská labužnická polévka
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Vydatná staročeská labužnická polévka:

100 g uvařené krkovice  | 100 g bílé veky  | 1 dl mléka  | 50 g sádla  | 50 g cibule  | 1 vejce  | 1 žloutek  |  pepř  |  muškátový květ  |  majoránka  | 20-50 g polohr. mouky  |  sůl  |  hovězí srdce  |  hovězí játra  |  pórek

Postup přípravy receptu Vydatná staročeská labužnická polévka:

Hovězí maso srdce a játra vcelku zalijeme vlažným vývarem a pomalu vaříme doměkka. Maso vyjmeme a vývar procedíme přes husté síto. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky, pórek na nudličky, zalijeme trochou vývaru a uvaříme doměkka. Maso, srdce a játra nakrájíme a vložíme do polévky spolu s uvařenou kořenovou zeleninou.

Žemlové knedlíčky :

Uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky a osmahneme s jemně nakrájenou cibulí na trošce sádla. Zbývající sádlo promícháme se žloutky, přidáme pokrájené uzené maso s cibulí. Nakrájíme žemle na kostičky, pokapeme mlékem a nasucho osmahneme, přidáme trochu pepře, muškátového květu, majoránky, utřeného česneku, sůl a promícháme. Nakonec přidáme vyšlehaný bílek a prosátou mouku- těsto má být tužší! Navlhčenou dlaní vytvarujeme knedlíčky, uvaříme je zvlášť ve vodě. Po uvaření vyjmeme a dáme do polévky. Ozdobíme usekanou petrželovou natí.


Fotky receptu Vydatná staročeská labužnická polévka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vydatná staročeská labužnická polévka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Bankovky