Postup přípravy receptu Vydatný hovězí guláš (s houbami) :
Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte oloupané, rozpůlené cibulky a smažte 5 minut dozlatova. Děrovanou lžící je vyjměte a udržujte teplé.
Do pánve přidejte hovězí maso pokrájené na kostky a za neustálého míchání osmahěnte 5 minut, dokud nezhnědne. Do pánve dejte zpět cibule a přidejte vývar, víno, oregano a cukr. Vše dobře promíchejte a směs přemístěte do zapékací mísy.
Oloupejte pomeranč a kůru pokrájejte na pruhy. Dužinu pokrájejte na plátky. Kůru i dužinu přidejte do zapékací mísy a pečte 1 a 1/4 hodiny v předehřáté troubě při 180 stupních Celsia.
Sušené hřiby nechte nabobtnat 30 minut v misce se 4 lžícemi vody.
Spařte, oloupejte a rozkrojte na půlky rajčata. Rajčata, hřiby a vodu, ve které byly hřiby namočené přidejte do zapékací mísy. Vařte ještě 20 minut, aby maso změklo a šťáva zhoustla.
Podávejte s vařenou rýží nebo s bramborami.