Postup přípravy receptu Wentelteefjes z Nizozemska:
Nejdřív rozklepněte vejce do hlubší misky a rozšlehejte je s mlékem a skořicí. Pak vaječnou směs přelijte do polévkového talíře. Předehřejte troubu na 100°C. V pánvi rozehřejte lžíci másla a čtvrtinu oleje. Krajíčky veky namočte jeden po druhém do vaječné směsi, aby dobře nasákly. Pokládejte vždy 2-3 krajíčky najednoudo pánve a při střední teplotě je zespodu omažte. Jakmile jsou z jedné strany osmažené dozlatova otočte krajíčky obracečkou a osmažte dozlatova i druhou stranu. Postupně přidávejte máslo a olej. Hotové Wentelteefjes postavte na talíři do trouby předehřáté na 100°C, aby zůstaly teplé.
TIP: Potřete Wentelteefjes sirupem nebo mareládou, ale pro někoho jsou nejlepší se skořicovým cukrem.
Fotky receptu Wentelteefjes z Nizozemska:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!