Léto - čas jahodLéto - čas jahod Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 21.07. 2018
Dnes má svátek Vítězslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Záhorácká kachna

fotka Záhorácká kachna
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Záhorácká kachna:

1 kachna (asi 2 kg)  | 80 g slaniny  | 500 ml červeného vína  | 5 kuliček jalovce  | 5 kuliček nového koření  | 5 kuliček celého pepře  | 4 hřebíčky  | 2 bobkové listy  | špetka sušeného zázvoru  | špetka tymiánu  | 50 g másla  | 1 cibule  | 1 citron  | 3 lžíce strouhaného chleba  | 20 g perníku na strouhání  | 3 lžíce cukru  | 200 ml vývaru  |  chilli paprička

Postup přípravy receptu Záhorácká kachna:

Kachnu očistíme a omyjeme. Část slaniny nakrájíme na nudličky a kachnu prošpikujeme. Víno svaříme s kořením. Vychladlou marinádou zalijeme kachnu a necháme alespoň 2 dny v ledničce odležet. Maso během marinování obracíme. V pekáčku rozpustíme máslo, přidáme zbytek nakrájené slaniny a kachnu zprudka opečeme ze všech stran. Pak ji podlijeme marinádou a trochou vody, přidáme nakrájenou cibuli a vložíme do trouby. Pečeme asi 60 minut při 190 stupních Celsia. Mezitím opražíme nastrouhaný chléb a perník. Z cukru připravíme karamel. Hotovou kachnu vyjmeme z pekáčku, do výpeku nalijeme vývar, přidáme opražený chléb, perník a karamel a nasekanou chilli papričku. Zakapeme šťávou z citronu, provaříme a hotovou omáčku přecedíme. Kachnu naporcujeme, prohřejeme v omáčce a podáváme s bramborami nebo s bramborovými knedlíky.


Fotky receptu Záhorácká kachna:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Záhorácká kachna
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !