Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.10. 2018
Dnes má svátek Michaela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Zaječí guláš se smetanovou omáčkou

fotka Zaječí guláš se smetanovou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 160 min
Hodnocení:  +-________
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Zaječí guláš se smetanovou omáčkou:

1 mladý zajíc, asi 1,8 kg  | 100 g slaniny i s kůží  | 1 mrkev  | 1 celer  | 1 petržel  | 1/2 l masového vývaru (i z masoxu)  | 1/2 bobkového listu  | 2 cibule  | 3 bobule jalovce  | 1 lžička celého pepře  | dle potřeby: olej  | dle chuti: sůl a pepř  | 2 lžíce sladké papriky  | 2 lžíce rajčatového protlaku  | 2 čerstvé červené papriky  | 1/4 l čerstvé smetanany+hladká mouka

Postup přípravy receptu Zaječí guláš se smetanovou omáčkou:

Maso vykostíme, odblaníme a nakrájíme na kostky asi 3 cm velké. Vložíme do kastrolu, zalijeme smetanou, přikryjeme a necháme přes noc v chladu.

Slaninu i s kůží nakrájíme na kostky a na pánvi společně s pokrájenou zeleninou opečeme (mrkev, celer, petržel). Přidáme vývar, koření a vaříme při mírné teplotě. Vlažné přecedíme.

Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a zvolna na malém množství oleje osmahneme dozlatova. Přimícháme práškovou papriku, rajčatový protlak, uleželé maso ze smetany a zeleninovo-slaninový vývar. Osolíme, opepříme a přikryté dusíme. Podle potřeby doléváme vodou. Dle chuti a hustoty omáčky můžeme zahustit čerstvou smetanou s hladkou moukou.

Papriky rozčtvrtíme, očistíme, nakrájíme na nudličky a posledních 10 minut před dokončením dusíme v omáčce. Omáčku dochutíme.
Doporučená příloha:
Bramborové knedlíky, noky nebo rýže s petrželkou, červené víno.



Fotky receptu Zaječí guláš se smetanovou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zaječí guláš se smetanovou omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Šperky