Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zajímavé rizoto

fotka Zajímavé rizoto
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Zajímavé rizoto:

1 kuře  |  směs koření „Kuře Pollo“  |  sůl  | 240 g rýže (nebo 2 varné sáčky)  | 150 g čočky (předvařené)  |  1/2 malé hlávky červeného zelí  | 1 cibule  |  150 – 200 g mražené zeleniny dle chuti (vhodná je směs mrkve, hrášku, kukuřice a papriky, ale možno použít i čínskou směs s houbami, mexickou či mochovskou směs nebo jen hrášek s kukuřicí apod.)  | 2 – 3 lžíce olivového oleje  | 150 g bílého jogurtu (nebo tatarské omáčky, či kečupu)  |  strouhaný sýr

Postup přípravy receptu Zajímavé rizoto:

Kuře dobře očistíme, opláchneme, rozdělíme podélně na 2 poloviny a uvaříme spolu s 1 – 2 lžičkami soli a 1 lžičkou směsi koření „Kuře Pollo“ do měkka (v tlakovém hrnci s 1 litrem vody asi 15 minut).

Rýži dáme vařit s 2 lžičkami soli a 1/2 lžičky směsi koření „Kuře Pollo“. Čočku dle návodu na sáčku s 1 lžičkou soli.

Mezitím nakrouháme nebo nakrájíme na jemno cca 200 g červeného zelí a 1 střední cibuli. Smícháme a vložíme do větší mísy (ve které potom budeme míchat i ostatní ingredience).

Kuře po uvaření naporcujeme, odstraníme kůži. Obrané maso z krku, křídel a hrudi dáme do zvláštní misky (použijeme později spolu s vývarem a popř. dalšími surovinami – nudle, vejce, pohanka apod., na polévku). Stehna a prsa zbavená kostí nakrájíme na menší kousky, přendáme do misky nebo hrnce s pokličkou a uložíme do tepla.

Vývar z kuřecího masa přivedeme k varu, vložíme mraženou zeleninu a krátce povaříme (dle typu směsi) do změknutí (cca 5 minut). Zeleninu z vývaru scedíme (vývar nevylévat) a přendáme do mísy na zelí s cibulkou.

Do mísy přidáme vařenou čočku, kuřecí maso a rýži. Pomocí 2 vidliček promícháme a smícháme se 2–3 lžícemi olivového oleje, 5-ti a více lžícemi kuřecího vývaru a bílým jogurtem (tatarská omáčka, kečup apod.). Dle chuti dosolíme.

Jednotlivé porce podáváme na talíři posypané strouhaným sýrem a jako příloha – okurka.


Fotky receptu Zajímavé rizoto:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zajímavé rizoto
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !