Postup přípravy receptu Žampiony plněné kuřecí sekanou:
Žampionům vykroutíme nožky a najemno posekáme a hodíme do misky, k rozmrazené sekané. Ostřejší lžičkou opatrně žampiony vydlabeme, jak to půjde a vydlabanou směs taky posekanou dáme ke směsi. Přidáme cibulku na jemno, houbové koření dle chuti, ostatní koření a kousek rozpuštěného másla a petrželku. Směs dobře rozmícháme a plníme hlavičky hub, naskládáme je masem vzhůru do pekáče. Do každého ještě zasuneme malý špalíček másla. Podlijeme vodou, rozdrtíme houbovou kostku (nebo dvě, podle toho, kolik dáme vody na šťávu). Zakryjeme alobalem a dáme péct jako klasickou sekanou. Až se zdá směs produšená, dopečeme chvilku odkryté pro barvičku. K tomu brambůrky ve šťávičce pěkně rozmačkat.