Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zapečená jablka na hřebíčku

fotka Zapečená jablka na hřebíčku
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 22

Použité suroviny receptu Zapečená jablka na hřebíčku :

8 ks jablek  | špetka skořice  | 2 lžíce cukru  | 8 ks mletých hřebíčků  | 3 lžíce rozinek  |  máslo na vymazání zapékací misky  | Těstíčko:  | 500 ml mléka  | 5 lžic hladké mouky  | 4 lžíce cukru  |  sůl  | 3-4 ks vejce  | 2 lžíce rumu  | špetka sušené citronové kůry  | 1 lžička kypřícího prášku

Postup přípravy receptu Zapečená jablka na hřebíčku :

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky (asi 3 mm silné). Vložíme je do máslem vytřené zapékací misky, posypeme je hřebíčkem, cukrem a rozinkami (mohou být máčené v rumu), skořicí a dáme je zapékat do trouby. Mezitím rozšleháme vejce s rumem, citronovou kůrou, špetkou soli a cukrem. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, promícháme a směsí zalijeme poloměkká jablka. Upečeme do zlatova. Podáváme teplé, sypeme vanilkovým cukrem nebo přelijeme malinovým sirupem.



Fotky receptu Zapečená jablka na hřebíčku :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zapečená jablka na hřebíčku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !