Léto - čas jahodLéto - čas jahod Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 19.07. 2018
Dnes má svátek Čeněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Zapečená kuřecí srdce

fotka Zapečená kuřecí srdce
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Zapečená kuřecí srdce:

400 g kuřecích srdcí  | 500 g brokolice  | 1 konzerva loupaných rajčat  | 1 cibule  | 100 ml bílého vína  | asi 150-200 ml vývaru (i z kostky)  | 250 ml bešamelové omáčky  | 1 žloutek  | 100 g tvrdého strouhaného sýra  | špetka strouhaného muškátového oříšku  | 2 lžíce nasekané petrželky nebo pažitky  | 2 lžíce másla  |  máslo na vymazání a strouhanka na vysypání mísy  |  sůl, pepř  | Na bešamelovou omáčku:  | 500 ml mléka (popř. zeleninového vývaru nebo vody)  | špetka strouhaného muškátového oříšku  | 1 lžíce nasekané petrželové natě  | 50 g hladké mouky  | 50 g másla, sůl

Postup přípravy receptu Zapečená kuřecí srdce:

Nejdříve si připravíme bešamelovou omáčku: Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Získáme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem a za občasného míchání vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Nakonec omáčku trochu osolíme, okořeníme muškátovým oříškem, přisypeme petrželku a ještě 2 minuty povaříme. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme očištěná celá srdce, podlijeme vínem a necháme chvíli dusit. Pak přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Když srdce téměř změknou, přidáme k nim na růžičky rozebranou brokolici a dodusíme společně. Směs pak vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a zalijeme bešamelovou omáčkou rozmíchanou se žloutkem, sýrem, špetkou muškátového oříšku a nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Ve středně vyhřáté troubě zapékáme dozlatova. Podáváme s různě upravenými brambory nebo rýží.


Fotky receptu Zapečená kuřecí srdce:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zapečená kuřecí srdce
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !