Použité suroviny receptu Zapečená květáková schovanka:
1 ks květák
| 250 g anglická slanina - plátky
| 1 ks červená paprika
| 1 ks zelená paprika
| 150 ml sladká smetana
| 2 ks vejce
| 100 g tvrdý sýr
| 50 g niva
| 1 ks zeleninový bujón
| sůl podle chuti
| máslo nebo olej na vymazání pekáče
Postup přípravy receptu Zapečená květáková schovanka:
Květák omyjeme, rozebereme na menší růžičky, ty povaříme asi 15 minut ve vodě s kostkou zeleninového bujónu a scedíme. Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem nebo olejem.
Každou růžičku květáku zavineme do plátku anglické slaniny a uložíme na pekáč. Posypeme nekrájenými paprikami a zalijeme vajíčky rozšlehanými ve smetaně. Nakonec posypeme nastrouhanými sýry. Zapékáme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 °C asi 30 minut.
Zapečená květáková schovanka se podává s vařenými brambory a hlávkovým nebo okurkovým salátem.
Fotky receptu Zapečená květáková schovanka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!