Použité suroviny receptu Zapečená telecí filátka s lanýži :
600 g telecí kýty
| 120 g lanýžů
| 60 g másla
| 160 g tvrdého sýra (edidam, gouda)
| 40 g hladké mouky
| 1 dl bílého vína
| sůl
| mletý pepř
Postup přípravy receptu Zapečená telecí filátka s lanýži :
Připravíme si telecí filátka, lehce je po obou stranách naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a opečeme na másle do zlatová. Zalijeme vínem a stejným množstvím vody a dusíme asi 5 minut. Pak maso vyjmeme a naskládáme do zapékací nádoby. Do omáčky přidáme pepř a tence pokrájené lanýže, chvíli je podusíme a pak omáčku s lanýži přelijeme přes filátka. Nahoru nakrájíme nebo hrubě nastrouháme sýr a zapékací nádobu vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 220 °C, až se sýr rozteče. Podáváme s brambory a salátem nebo se zeleninou.
Fotky receptu Zapečená telecí filátka s lanýži :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!