Postup přípravy receptu Zapečená uzená treska:
1.troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory vaříme v mírně osolené vodě zhruba 20 min. doměkka. Rybu dáme na velkou pánev, přidáme mléko, jalovčinky, zrnka pepře a bobkový list, pánev přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna vaříme 10 min.. Rybu přeneseme na prkénko. Mléko přecedíme a odložíme, rybu necháme mírně vychladnout.Zbavíme ji kůže a pokud možno všech kostí, maso rozebereme na kousky a dáme do misky.
2.v rendlíku rozmícháme mouku v 1 ¾ hrnku přecezeného mléka a za stálého míchání asi minutu povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme. Omáčkou přelijeme rybu, přidáme kukuřici a zamícháme. Směs pak upravíme do zapékací misky.
3.brambory důkladně scedíme a rozmícháme s máslem a zbývajícím mlékem na kaši. Kaši naneseme na rybu s kukuřicí. Povrch urovnáme a posypeme sýrem. Zapékací misku dáme do trouby a pokrm pečeme 25-30 min. dozlatova. Rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a podáváme.