Použité suroviny receptu Zapečená vejce po plzeňsku:
8 ks vajec
| 80 g másla
| 1lžíce mouky
| 1/4 l smetany
| 60 g tvrdého sýra
| pažitka, drcený kmín, sůl
| 1 ks bílá veka
| petrželka
| Vegeta
| kari
Postup přípravy receptu Zapečená vejce po plzeňsku:
Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na plátky a okořeníme Vegetou. Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zředíme smetanou a dohladka povaříme. Veku tence namažeme máslem. Poklademe plátky vajec. Pak krajíčky vložíme do zapékací misky a přelijeme omáčkou, do níž jsme vmíchali petrželku. Posypeme strouhaným sýrem a v troubě zapečeme.
Fotky receptu Zapečená vejce po plzeňsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!