Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Zapečené brambory po egyptsku

fotka Zapečené brambory po egyptsku
Vložil:
Porcí:3
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 5

Použité suroviny receptu Zapečené brambory po egyptsku:

6 lžic rajčatový protlak  | 6 ks větší cibule  | 4 lžíce olej  | dle chuti: mletý černý pepř a sůl  | 1 hrnek voda  | 8 - 10 ks velké brambory  | 300 g mleté maso

Postup přípravy receptu Zapečené brambory po egyptsku:

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Mleté maso ochutíme oblíbeným kořením (bez soli a pepře). Pekáč vymastíme olejem nebo tukem. Troubu rozpálíme na 180 °C.

Do pekáče opakovaně vrstvíme brambory, mleté maso a cibuli, přičemž každou vrstvu osolíme a opepříme. Protlak rozmícháme v hrnku vody a zalijeme jí brambory v pekáči. Ten zakryjeme a vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut zakrytý. Pak pekáč odkryjeme a pečeme, dokud se vypaří tekutiny a brambory nezměknou.

Zapečené brambory po egyptsku ihned podáváme.



Fotky receptu Zapečené brambory po egyptsku:

Zapečené brambory po egyptsku
Zapečené brambory po egyptsku
Fotky vložil: monkee 
Hodnocení receptu Zapečené brambory po egyptsku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Zapečené brambory po egyptsku
Obrázek uživatelky
profil
zkuste nějaké, které se bude doplňovat s rajčatovým protlakem, ten je dost výrazný. Já dala napoprvé horké koření (z indické kuchyně) a zdůraznila se tím u protlaku kyselost.
Obrázek uživatelky
profil
Recept vypadá dost zajímavě,příležitostně ho vyzkouším.Poradíte jaké je nejlepší koření do masa? Smajlík

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles