Použité suroviny receptu Zapečené brambory se sýrem Fontina:
800 g malých nových brambor
| dle chuti: sůl
| 1 stroužek česneku
| 10 g másla
| 2 vejce
| 125 g tvarohu
| 125 ml zakysané smetany
| dle chuti: čerstvě umletý pepř
| dle chuti: čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
| 150 g italského sýra fontina (nebo máslového sýra)
| trocha petrželky na ozdobu
Postup přípravy receptu Zapečené brambory se sýrem Fontina:
1. Brambory dobře omyjeme a vaříme v osolené vodě asi 20 min. Necháme částečně sejít páru a poté je oloupeme. Česnek rozpůlíme a vytřeme jím zapékací formu. Tu pak vymažeme máslem a narovnáme do ní brambory.
2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Oddělíme vejce. Promícháme tvaroh, zakysanou smetanu a žloutky, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Přidáme nastrouhanou laminu a důkladně promícháme.
3. Vmícháme bílky ušlehané dotuha. Tvarohovou hmotu rozdělíme na brambory. Formu dáme na střední příčku trouby a pokrm zapékáme zhruba 10 min. Ozdobíme petrželkou a podáváme.
Fotky receptu Zapečené brambory se sýrem Fontina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!