Použité suroviny receptu Zapečené broskve s rozinkami a likérem:
2 lžíce citr. kůry
| 6 ks broskví
| 100 g rozinek
| 250 ml vody
| 80 g cukru
| 1 ks skořice malý
| 50 ml mandlového likéru
| 4 snítky máty
Postup přípravy receptu Zapečené broskve s rozinkami a likérem:
Svařte si vodu s cukrem, citronovou kůrou a skořicí. Do misky uložte omyté, vypeckované broskve řezem dolů. Broskve by měly být zalité sirupem alespoň do poloviny. Vložte do trouby vyhřáté na 190°C na 10 minut. Přidejte omyté rozinky a nechte v troubě ještě 5-10 minut, podle velikosti broskví. Jednotlivé porce pokapejte mandlovým likérem ozdobte mátou a podávejte.
Fotky receptu Zapečené broskve s rozinkami a likérem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!