Použité suroviny receptu Zapečené česnekové brambory:
750 g malých nových brambor, neoloupaných, ale odrhnutých kartáčkem
| 50 g změklého másla
| paličku česneku
| hrst jemně nakrájené pažitky nebo estragonu
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Zapečené česnekové brambory:
Předehřejte troubu – elektrickou na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.
Brambory dejte do pekáčku a do mezer mezi nimi vložte nevyloupané stroužky česneku. Poklaďte brambory kousky másla, osolte a opepřete.
Pečte 30 až 40 minut (dozlatova), přičemž je jednou nebo dvakrát opatrně obraťte. Před podáváním pokrm ještě posypte čerstvými bylinkami a jednotlivé stroužky česneku mírným tlakem vyloupněte. Pečením ve slupce brambory zvláční a získají velmi jemnou chuť.