Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zapečené ďábelské lívance

fotka Zapečené ďábelské lívance
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 18

Použité suroviny receptu Zapečené ďábelské lívance:

290 g mouky  | 200 ml mléka  | 200 ml minerálky  | 2 vejce  | 2 cibule  | 2 lžíce másla  | 2 lžíce rajského protlaku  | 2 lžíce sekané petrželky  | 1 sušená feferonka  | dle chuti: sůl a pepř  | 250 g zakysané smetany  | 2 lžíce oleje  | dle potřeby: trocha tuku

Postup přípravy receptu Zapečené ďábelské lívance:

250 g mouky rozšleháme v mléce a minerálce. Vmícháme vejce. Těsto necháme odpočinout 30 min. Cibuli oloupeme a jemně posekáme. Zesklovatíme na rozehřátém másle. Přidáme mleté maso a dokřupava opečeme. Přikryté dusíme na mírném ohni asi 10 min. Vmícháme rajský protlak a petrželku, rozdrobíme feferonku, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 250 °C. Smícháme 40 g mouky a zakysanou smetanu a necháme 15 min. odpočinout. Rozehřejeme olej na teflonové pánvi a na něm upečeme 12 lívanců. Lívance naplníme mletým masem a zavineme. Vložíme do nízké vymaštěné zapékací formy. Potřeme zakysanou smetanou a zapékáme zhruba 7 min. Sušená feferonka dodává pokrmu žádoucí ostrost. Jestliže nám právě doma chybí, můžeme ji nahradit několika kapkami tabasca nebo kayenským pepřem. Pokud chceme mít bohatší náplň do palačinek, smícháme s mletým masem malou konzervu sterilovaných červených fazolí. K zapékání se namísto zakysané smetany dobře uplatní i některý ze sýrů - strouhaná gouda, eidam, popř. niva.



Fotky receptu Zapečené ďábelské lívance:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zapečené ďábelské lívance
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice