Použité suroviny receptu Zapečené ďábelské lívance:
290 g mouky
| 200 ml mléka
| 200 ml minerálky
| 2 vejce
| 2 cibule
| 2 lžíce másla
| 2 lžíce rajského protlaku
| 2 lžíce sekané petrželky
| 1 sušená feferonka
| dle chuti: sůl a pepř
| 250 g zakysané smetany
| 2 lžíce oleje
| dle potřeby: trocha tuku
Postup přípravy receptu Zapečené ďábelské lívance:
250 g mouky rozšleháme v mléce a minerálce. Vmícháme vejce. Těsto necháme odpočinout 30 min. Cibuli oloupeme a jemně posekáme. Zesklovatíme na rozehřátém másle. Přidáme mleté maso a dokřupava opečeme. Přikryté dusíme na mírném ohni asi 10 min. Vmícháme rajský protlak a petrželku, rozdrobíme feferonku, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 250 °C. Smícháme 40 g mouky a zakysanou smetanu a necháme 15 min. odpočinout. Rozehřejeme olej na teflonové pánvi a na něm upečeme 12 lívanců. Lívance naplníme mletým masem a zavineme. Vložíme do nízké vymaštěné zapékací formy. Potřeme zakysanou smetanou a zapékáme zhruba 7 min. Sušená feferonka dodává pokrmu žádoucí ostrost. Jestliže nám právě doma chybí, můžeme ji nahradit několika kapkami tabasca nebo kayenským pepřem. Pokud chceme mít bohatší náplň do palačinek, smícháme s mletým masem malou konzervu sterilovaných červených fazolí. K zapékání se namísto zakysané smetany dobře uplatní i některý ze sýrů - strouhaná gouda, eidam, popř. niva.
Fotky receptu Zapečené ďábelské lívance:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!