Použité suroviny receptu Zapečené fazole s jablky a slaninou:
250 g slaniny na plátky
| 1 lžička rostlinného oleje
| 2 středně velké cibule, nakrájené na drobno
| 800 g sterilovaných fazolí v tomatě
| 4 jablka
| sůl, pepř a saturejka
Postup přípravy receptu Zapečené fazole s jablky a slaninou:
Slaninu nakrájejte na kostičky /několik plátků si nechte stranou na ozdobu/. Kostičky slaniny vložte do kastrolu spolu se lžičkou oleje a vypékejte. Jakmile slanina zesklovatí, přisypte k ní cibuli. Osmahněte ji a přidejte fazole. Dochuťte solí, pepřem, případně saturejkou a na mírném ohni krátce povařte, aby se chutě krásně propojily. Na pánvi opečte zbylé plátky slaniny, vyjměte je a ve vypečeném tuku osmažte klínky neloupaných, ale jádřinců zbavených jablek. Ta pak přidejte do kastrolu k fazolím a navrch položte plátky vyškvařené slaniny.
Fotky receptu Zapečené fazole s jablky a slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!