Použité suroviny receptu Zapečené hrušky s ořechovou drobenkou:
500 g hrušek
| na vymazání máslo
| 1 lžíce citronové šťávy
| 50 g rozinek
| Drobenka:
| 50 g ořechů
| 1 lžíce hrubé mouky
| 2 lžíce pískového cukru
| 50 g másla nebo rostliného tuku
| 1/4 lžičky mleté skořice
Postup přípravy receptu Zapečené hrušky s ořechovou drobenkou:
Drobenku připravíme z nahrubo nakrájených ořechů smíchaných s moukou, cukrem, tukem a skořicí. Suroviny krátce zlehka promícháme prsty. Oloupané hrušky zbavené jádřinců nakrájíme na plátky, rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy a pokapeme citronovou šťávou. Posypeme je propláchnutými rozinkami a drobenkou. Vložíme do mírně předehřáté trouby a krátce zapečeme. Zapečené hrušky podáváme teplé nebo studené.
Fotky receptu Zapečené hrušky s ořechovou drobenkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!