Použité suroviny receptu Zapečené noky s gorgonzolou:
1 kg moučnatých brambor
| 250 g hrubé mouky
| 1 lžička soli
| 250 g gorgonzoly
| 125 ml mléka
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 lžíce hotové světlé jíšky
| 1 ks jablko
| 1 ks hruška
| 100 g třešňových rajčat
Postup přípravy receptu Zapečené noky s gorgonzolou:
1. Brambory omyjeme a vaříme asi 30 min. Oloupeme, prolisujeme a necháme vychladnout. Pak smícháme moukou se solí a z těsta vytvarujeme válečky silné jako prst. Nakrájíme je na kousky dlouhé asi 1 cm. Necháme asi 15 min. stát. Poté vaříme 5 min. v osolené vodě a necháme okapat.
2. Sýr pokrájíme na kostky. 2/3 rozpustíme v mléce, okořeníme, necháme krátce přejít varem a zahustíme jíškou. Troubu předehřejeme na 200 °C.
3. Ovoce rozčtvrtíme, oloupeme, zbavíme jádřínců a dužinu nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Potom ovoce, bramborové noky a rajčata navrstvíme do zapékací formy a zalijeme sýrovou omáčkou. Zapékáme v troubě asi 30 min.
Fotky receptu Zapečené noky s gorgonzolou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!