Použité suroviny receptu Zapečené ovoce s čokoládou:
300 g různého ovoce (jahody, borůvky, maliny...)
| strouhanou kůru z 1 citronu
| 100 g bílé čokolády
| 150 ml smetany ke šlehání
| 2 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy receptu Zapečené ovoce s čokoládou:
Ovoce rozdělíme do 4 zapékacích misek. Posypeme citronovou kůrou a dáme na půl hodiny chladit.
Čokoládu nalámeme na drobné kousíčky do misky. Zahřejeme smetanu až k bodu varu a horkou ji nalijeme na čokoládu.
necháme asi 3 minuty stát a pak zamícháme, aby byla čokoláda důkladně rozpuštěná.
Necháme směs asi 5 minut stát.
Gril v troubě zapneme na nejvyšší teplotu a asi 5 minut rozehříváme.
Čokoládovou smetanou zalijeme ovoce v miskách. Posypeme cukrem a dáme pod gril. Asi 3 minuty zapékáme a pak ihned podáváme.
Fotky receptu Zapečené ovoce s čokoládou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!