Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.10. 2018
Dnes má svátek Hedvika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Zapečené vepřové maso na smetaně

fotka Zapečené vepřové maso na smetaně
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Zapečené vepřové maso na smetaně:

1 ks cibule  | 800 ml voda  | 1/4 hrnku olej  | 500 g vepřové maso  | 2 kg brambory  | 250 ml smetana (12%)  | 1/2 hrnečku olej  | 1 špetka sůl  | 1 špetka mletý černý pepř  | na ozdobu:  |  1 lžíce petrželová nať  | na potření:  | 4 lžíce hořčice

Postup přípravy receptu Zapečené vepřové maso na smetaně:

Vepřové maso si omyjeme, nakrajíme na plátky, po krajích nařízneme a paličkou naklepeme. Plátky vepřového osolíme a opepříme, potřeme hořčicí z obou stran.

Na pánvičce rozpálíme olej a vepřové maso zprudka po obou stranách opečeme.

Cibuli si oloupeme a nakrájíme. Brambory si očistíme, oškrabeme a nakrajíme na kolečka.

Nahřejeme si troubu na 180 °C.

Do pekáče nalijeme olej, osmahneme cibuli, přidáme maso, znovu osmahneme. Na maso stejnoměrně položíme brambory, po povrchu osolíme, mírně opepříme, podlijeme trochou vody a přelijeme smetanou. Dáme do trouby a pečeme 30 minut.

Po 30-ti minutách vyzkoušíme, zda-li jsou brambory již měkké, jestli ano, zvýšíme teplotu trouby na 220 °C a pečeme na krátkou chvíli, až brambory budou po povrchu téměř dozlatova.

Když máme dopečeno, můžeme zapečené vepřové s bramborami podávat. Podle fantazie můžeme zdobit petrželkovou natí nakrájenou nadrobno.



Fotky receptu Zapečené vepřové maso na smetaně:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zapečené vepřové maso na smetaně
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !