Použité suroviny receptu Zapečený celer s koňakem:
700-800 g celeru
| 1 vejce
| 100 g hladké mouky
| 200 ml mléka
| 100 g másla
| 100 g tvrdého sýra
| 1 stroužek česneku
| 1 svazek zelené petrželky
| 50 ml bílého vína
| 30 ml koňaku
| sůl
| pepř
| olej
Postup přípravy receptu Zapečený celer s koňakem:
Celer důkladně umyjeme a uvaříme v mírně osolené vodě. Necháme vychladnout, očistíme a nakrájíme na hrubší kolečka.
Z mouky, mléka, vejce vymícháme hladké těstíčko, které osolíme a opepříme. Celer postupně v těstíčku namočíme a na pánvi opražíme a uložíme do zapékací mísy.
Do nastrouhaného sýra přidáme máslo, nasekanou petrželku a prolisovaný česnek. Po kapkách přiléváme víno a spolu vymícháme . Směsí potřeme kolečka celeru, pokapeme koňakem a dáme zapéct. Podáváme teplé k masu.
Fotky receptu Zapečený celer s koňakem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!