Postup přípravy receptu Zapečený kadeřávek s pistáciemi:
1. Kadeřávek očistíme, otrháme listy, omyjeme je a povaříme v osolené vodě. Scedíme, prolijeme studenou vodou, vymačkáme a nahrubo pokrájíme.
2. Cibuli oloupeme, nadrobno posekáme a osmahneme na másle. Přilisujeme oloupaný česnek. Přidáme kadeřávek a vývar a přiklopené asi 10 min. dusíme. Troubu předehřejeme na 200 °C.
3. Kadeřávek necháme okapat a vmícháme do tvarohu s pistáciemi. Feferonku omyjeme, očistíme, odstraníme semeník, lusk posekáme a vmícháme do kadeřávku. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Směsí naplníme vymazanou zapékací formu. Posypeme kostičkami mozzarelly, pokapeme olivovým olejem a zapékáme asi 30 min.