Postup přípravy receptu Zapečený karamel:
Mléko scukrem a vanilkou uveďte do varu, odstavte a vanilku vyjměte. Do vyšší mísy dejte vejce, rozmíchejte je metlou(nešlehat do pěny), pomalu za stáleho míchání zalijte mlékem a předceďte přes jemný cedník. Kostkový cukr dejte na pánev, přidejte 2 lžice vody a zvolna svařte na světlý karamel. Do zahřátych varných misek nebo šálku rozdělte karamel a zalijte ho mlékem s vejci. Do trouby vložte kastrol nebo pekáč, postavte do nej misky, zalijte vodou, aby byly do poloviny ponořené, nastavte troubu na 150 C a zvolna pečte asi 1 hodinu. Vyndejte a nechte několik hodin v lednici. Okraje uvolněte a vyklopte na talířky. Můžete ozdobit ovocem podle sezóny nebo šlehačkou.