Vložil: | DanaKou |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečený řapíkatý celer:
500 g řapíkového celeru
| špetka soli
| 1 lžíce másla
| 1-2 lžíce hladké mouky
| 100 ml smetany
| 3 vejce
| 20 g tvrdého sýra
| 100 g šunky
| na vymazání máslo
| na vysypání strouhanka
| trochu pažitky
Postup přípravy receptu Zapečený řapíkatý celer:
Řapíky bez listů nakrájíme na kousky a v osolené vodě je uvaříme do poloměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přilijeme do ní smetanu, dobře dozmícháme a bešamel povaříme do zhoustnutí. Do teplého bešamelu vmícháme žloutky, nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou šunku. Nakonec do hmoty lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Narovnáme do ní uvařené kousky celeru a překryjeme připravenou omáčkou. Vložíme do předehřáté trouby a zapékáme asi 20 minut. Pak posypeme pažitkou.
Fotky receptu Zapečený řapíkatý celer:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!