60 g krystalového cukru
| 100 ml vlažného mléka
| 1/2 vanilkového lusku
| 200 ml Cremfine ke šlehání
| sůl
| 5 žloutků
| 80 g hnědého cukru
Postup přípravy receptu Zapečený vanilkový krém:
Polovinu krystalového cukru zkaramelizujeme, zředíme mlékem a povaříme. Vanilku rozřízneme, vnitřek vyndáme a vše spolu s Ramou a solí přidáme do karamelu a jednou necháme vzkypět. Žloutky a zbytek krystalu našleháme do pěny, přilijeme karamel a vzniklý krém ohřejeme na 85`C. Procedíme přes sítko a nalijeme do 4 misek. Misky postavíme do pekáče s vodou a dáme do trouby (150 C) asi na 20 minut. Misky vyndáme, až je krém tuhý a postavíme je do chladničky. Vychladlý krém posypeme surovým cukrem. Dáme na horní rošt a zapneme pouze horní zdroj a pomalu zapékáme. Cukr navrchu musí zkaramelizovat.
Fotky receptu Zapečený vanilkový krém:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!