Použité suroviny receptu Zapečený zmrzlinový dort:
3 bílky
| 70 g cukru
| 3 žloutky
| 40 g oplohrubé mouky
| 3 bílky
| 60 g cukru
| 60 g jemné zavařeniny
| 1 balení libovolné zmrzliny Algida nebo Cartedor
Postup přípravy receptu Zapečený zmrzlinový dort:
Ze 3 bílků ušleháme tuhý sníh, do něj zašleháme 70 g cukru, vmícháme 3 žloutky a pak 40 g polohrubé mouky. Ve vymaštěné a moukou vysypané formě upečeme malý vyšší dort. Až dort úplně vychladne, skrojíme z něj tenké víko a střed asi do dvou třetin vydlabeme. Vydlabaný prostor naplníme zmrzlinou a přikryjeme odříznutým víkem. Celý dort pokryjeme sněhem ze 3 bílků, do kterého jsme přimíchali 60 g cukru a 60 g jemné zavařeniny. Sníh musí pokrývat stěny i povrch dortu. Ozdobně ho rozbrázdíme vidličkou. Takto připravený dort dáme do horké trouby a krátce ho tam necháme - jen tak dlouho, aby sníh na povrchu zrůžověl.
Fotky receptu Zapečený zmrzlinový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!