Postup přípravy receptu Zapékaná nadívaná jablka:
Jablka omyjeme, osušíme a odkrojíme jim vršky se stopkami. Opatrně vykrojíme jádřinec, abychom jablka nepřekrojili, a ještě vykrájíme dužninu a nakrájíme ji na kousky. Vzniklou dutinu vytřeme limetovou šťávou, aby jablka nezhnědla. Marmeládu ušleháme s medem, rumem a trochou skořicového cukru. Vmícháme meruňky nakrájené na dílky, nakrájenou jablečnou dužninu a celé mandle a touto směsí naplníme vydlabaná jablka. Vložíme je spolu s odkrojenými jablečnými vršky do zapékací misky vyložené papírem na pečení, na každé jablko položíme kousek másla a v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia zapečeme. Horká jablka posypeme na talířcích skořicovým cukrem, přidáme k nim opečené vršky, ozdobíme mátou a ihned podáváme.