Postup přípravy receptu Zapékané brambory s kedlubnami:
Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na kolečka. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a na jedné třetině rozehřátého másla pět minut podusíme a přidáme nasekanou petrželovou nať. Kedlubny očistíme, nakrájíme na plátky, zalijeme 0,2 l osolené vody a deset minut dusíme. Poté scedíme a vývar dáme stranou. Zapékací mísu vymastíme druhou třetinou másla, na dno rozložíme houby, na ně rovnoměrně naskládáme brambory a kedlubny. V kedlubnovém vývaru rozmícháme pepř, muškátový oříšek a nalijeme na zeleninu. Nakonec obložíme plátky zbylého másla, posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a rozškvařenou slaninou. Ve vyhřáté troubě zapékáme brambory s kedlubnami asi dvacet minut.