Léto - čas jahodLéto - čas jahod Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 22.07. 2018
Dnes má svátek Magdaléna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Zapékané mleté maso

fotka Zapékané mleté maso
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Zapékané mleté maso :

600 g mletého hovězího masa  | 3 vejce  | 600 g lilku  | 600 g brambor  | 2 rajčata  | 25 cl rajčatového protlaku  | 2 cibule  | trochu petrželové nati  | 1 bobkový list  | 100 g parmazánu  | 4 dcl mléka  | 1 dcl bílého vína  | trochu olivového oleje

Postup přípravy receptu Zapékané mleté maso :

Neloupané lilky a nakrájíme na tenká kolečka. Ta promícháme se solí a dáme do cedníku. Necháme lilky pouštět vodu po dobu asi 1 hodiny. Pak je propláchneme a v utěrce osušíme.
Nakrájíme cibuli, opékáme ji asi 5 minut na 2 lžičkách olivového oleje. Přidáme maso a opékáme ho dozlatova za stálého míchání. Přidáme víno, rajčatové pyré, bobkový list, sůl, pepř. Pečeme na mírném ohni dokud šťáva nebude zcela odpařena. Přidáme petrželku a 50 g parmazánu. Odstavíme z ohně.
Nyní jsou na řadě lilky. Je potřeba je opéct dozlatova z obou stran (ne usmažit) na skoro suché pánvičce.
Předehřejeme troubu na 180 ºC (nebo stupeň 4). Vymažeme pečící misku o objemu 2,5 l. Oškrabeme brambory, nakrájíme na kolečka a naskládáme je na dno misky. Dáme na ně 2/3 lilku. Na lilek dáme celou dávku masa. Maso pokryjeme střídavě kolečky rajčat a zbylého lilku. To aby se oko potěšilo.
Našleháme vejce spolu s druhou půlkou parmazánu. Osolíme, opepříme a přilijeme mléko. Vaječnou směs nalejeme naběračkou na masovou směs a snažíme se, aby pronikla až dolů. Pečeme jednu hodinu.


Fotky receptu Zapékané mleté maso :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zapékané mleté maso
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !