Použité suroviny receptu Zapékané řízky v rajčatové omáčce:
250 g rajčat
| 2 stroužky česneku
| 2 snítky bazalky
| 5 lžic olivového oleje
| sůl
| pepř
| 4 vepřové řízky
| 4 lžíce hladké mouky
| 2 žloutky
| 4 lžíce strouhanky
| 250 g těstovin
| 400 g cukety
| 50 g parmezánu
| 1 lžička citronové šťávy
| citron a lístky bazalky na ozdobu
Postup přípravy receptu Zapékané řízky v rajčatové omáčce:
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme, bazalku opereme a obojí nasekáme. Polovinu česneku pak orestujeme v 1 lžíci rozpáleného oleje. Přidáme rajčata. Ochutíme solí, pepřem i bazalkou a při mírné teploté přibližně 10 minut podusíme. Plátky masa opláchneme, osušíme a naklepeme. Osolíme je, opepříme a postupně obalíme v mouce, rozkvedlaných žloutcích a nakonec ve strouhance. Těstoviny vaříme v osolené vodě 8-10 minut. Cuketu nakrájíme na plátky a se zbylým česnekem za občasného obracení 4 minuty opékáme na 2 lžících oleje. Osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme další olej, vložíme řízky a smažíme dozlatova. Maso přelijeme omáčkou a posypeme parmezánem. Vše vložíme do předehřáté trouby a 3-5 minut zapékáme. Hotové řízky pokapeme citronovou šťávou. Těstoviny slijeme a podáváme s masem a cuketou. Ozdobíme citronem a bazalkou.
Fotky receptu Zapékané řízky v rajčatové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!