Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapékané žemle se zeleninou a žampiony:
1 malý květák
| 4 zelené papriky
| 200 g zbytků pečeného nebo dušeného masa
| 50 g žampionů
| sýrová omáčka ze 30 g másla, 20 g mouky, 1/8 l vývaru a 80 g sýra
| 50 g oleje na dušení zeleniny
| sůl
| pepř
| 1 cibule
| máslo na pokropení žemlí
| 80 g sýra na posypání žemlí
Postup přípravy receptu Zapékané žemle se zeleninou a žampiony:
Květák uvaříme doměkka a rozebereme na růžičky. Na oleji podusíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na proužky pokrájené papriky a na plátky nakrájené žampiony. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem, dobře povaříme na hustou omáčku do níž zamícháme strouhaný sýr. Omáčku osolíme, okořeníme a přidáme do ní papriky, žampiony, vařený květák a na kostičky pokrájené maso. Žemle rozpůlíme, trochu vydlabeme a naplníme nádivkou. Povrch pokropíme máslem a posypeme sýrem. Žemle poskládáme na plech a zapečeme.
Fotky receptu Zapékané žemle se zeleninou a žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!