Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zapékaný pór

fotka Zapékaný pór
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Zapékaný pór:

1 kg póru  |  na špičku nože nastrouhaný muškátový oříšek  | 50 g másla  | 2 lžíce polouhrubé mouky  | 1/4 l mléka  | 3 lžíce smetany  |  špetka soli  |  na špičku nože bílý pepř  | 1 lžíce nasekané petrželové natě  | 100 g čerstvě nastrouhaného ementálu  |  máslo na vymazání formy

Postup přípravy receptu Zapékaný pór:

Z póru použijeme pouze světle zelené části, aso 600 g (zelené odřezky si schováme na polévku). Žluté kousky u kořene zkrátíme, větší přepůlíme. Pór důkladně omyjeme a 20 minut povaříme ve 2 litrech osolené vody s muškátovým oříškem. Ohnivzdornou formu vymažeme máslem. Pór vyjmeme ze slané vody, necháme odkapat a vložíme do formy. Na omáčku rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a uděláme světlou jíšku. Postupně přiléváme mléko a za stálého míchání necháme několikrát přejít varem. Naposledy vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. Troubu vyhřejeme na 220 stupňů. Omáčku nalijeme na pór, posypeme petrželí a sýrem. Zapékáme dokud sýr nezačne hnědnout.


Fotky receptu Zapékaný pór:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zapékaný pór
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle