Použité suroviny receptu Zapékaný segedinský guláš:
750 g vepř. plece
| 1 cibule
| 500 g kysaného zelí
| 400 g brambor
| 200 g červené papriky
| 3 lžíce oleje
| 1 lžička rajčatového protlaku
| 1 lžíce papriky
| 2 bobkové listy
| sůl
| pepř
| kmín
| 1 lžíce hořčice
| 150 ml smetany
| bylinky
Postup přípravy receptu Zapékaný segedinský guláš:
Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme na drobno. Zelí propláchneme a překrájíme. Brambory a papriku nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozpálíme olej a maso na něm opečeme a vyjmeme. Na tuku orestujeme cibuli, přidáme protlak a mletou papriku. Zalijeme 1 l vody a přivedeme k varu. Pak tam vrátíme maso, přidáme zelí, bobkový list a 50 min. vaříme. Pak přidáme brambory a papriku a spolu dusíme 10 min. Guláš dochutíme solí, hořčicí a kmínem, zjemníme smetanou a přelijeme do pekáčku. Pečeme při 220 1°C 15 min. Zdobíme bylinkami.