Použité suroviny receptu Domácí zavařované okurky:
Do každé sklenice:
| malé okurky nakládačky
| 2 snítky kopru
| 1 bobkový list
| 1/3 lžičky hořčičného semínka
| 1 kulička nového koření
| 4 kuličky černého pepře
| 5 koleček mrkve
| pár kousků cibule
| Nálev:
| 25 g soli
| 80 g krupicového cukru
| 250 ml octa
| 700 ml vody
Postup přípravy receptu Domácí zavařované okurky:
Okurky necháme jednu hodinu odmočit ve studené vodě a pak je důkladně opereme. Na dno každé sklenice dáme veškeré uvedené koření a zeleninu, naskládáme okurky a místo ve sklenici s nimi důkladně utěsníme. Zalijte nálevem připraveným z uvedených přísad (vodu zahřejeme na teplotu cca 70 °C). Sklenice zaléváme asi 1 cm pod okraj, a zavíčkujeme.