Použité suroviny receptu Jahodová šťáva zastudena:
2,5 kg jahod
| 2,5 l + 2,5 l převařené studené vody
| 50 g + 50 g kyseliny citronové
| 2,5 kg + 2,5 kg cukru
Postup přípravy receptu Jahodová šťáva zastudena:
Přebrané a omyté jahody zbavíme stopek a kalíšků a zalijeme vodou s kyselinou citronovou a necháme 24 hodiny stát. Pak šťávu slijeme, smícháme s cukrem a opět necháme stát. Jahody dáme do další várky vody a kyseliny citronové a dáme znovu na 24 hodin louhovat. Potom šťávu slijeme, přidáme další cukr a důkladně mícháme dokud se cukr nerozpustí. Obě dávky šťávy smícháme a plníme do lahví se šroubovacím uzávěrem. Uchováváme v temném a chladném místě.