Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejlepší povidla

fotka Nejlepší povidla
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 135 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Nejlepší povidla:

3 kg švestek  | 500g želírovacího cukru  |  proužek kůry z chemicky neošetřeného nebo bio citronu  | 2 kusy skořic  | 2 hvězdičky badyánu  |  případně trocha mletého zázvoru nebo hřebíčku na dochucení

Postup přípravy receptu Nejlepší povidla:

1. Švestky omyjte, osušte a vypeckujte. Umelte je v mixéru nebo v mlýnku na maso. Pyré vlijte do pekáče nebo je přímo do něj pomelte; pekáč si ale vyhraďte skutečně jen k tomuto účelu – stopy tuku z jiných jídel by povidla znehodnotily.

2. Troubu předehřejte na 175, horkovzdušnou na 155 stupňů; mírná teplota zabrání připalování. K pomletým švestkám přidejte citronovou kůru, svitky skořice a badyán. Posypte želírovacím cukrem (napomůže rychlejšímu houstnutí – jinak byste museli dlouho čekat, než se odpaří šťáva ze švestek a přirozený cukr začne karamelizovat). Cukr vmíchejte do švestek.

3. Pekáč vložte do trouby a počkejte, až se směs rozbublá. Potom ji čas od času promíchávejte; zabráníte tak připalování cukru. Takto povidla vařte zhruba hodinu a půl – přesná doba závisí na druhu švestek a na tom, kolik v sobě mají šťávy. V mezičase důkladně umyjte sklenice a vypařte je vroucí vodou.

4. Jakmile jsou povidla hotová (jsou hustá, ale dají se dobře roztírat), vyjměte pekáč z trouby a jeho obsah přesuňte do sklenic. Povrch můžete poprášit hřebíčkem nebo zázvorem – postarají se o zajímavou chuť. Ihned uzavřete; používáte-li šroubovací uzávěry, obraťte sklenice dnem vzhůru, aby se víčka podtlakem přichytila. Uchovejte na tmavém, chladném místě.


Fotky receptu Nejlepší povidla:

Nejlepší povidla
Nejlepší povidla
Nejlepší povidla
Nejlepší povidla
Nejlepší povidla
Fotky vložil: Natural,LI0NESS,Aksuna 
Hodnocení receptu Nejlepší povidla
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !