očištěné tvrdé houby
| několik zrníček hřebíčku
| kousek skořice
| pár zrnek pepře
| nové koření
| 1 malá feferonka
| 375 - 500 ml octa
| 3 lžičky olivového oleje
| sůl
Postup přípravy receptu Zavařované houby :
Houby očistíme, vybereme zdravé a malé kloboučky a odkrojíme od nožiček. Vložíme do vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Vyndáme, necháme odkapat, přidáme 100-150 ml octa a několik minut dusíme na mírném ohni.
Ze zbytku octa a koření uvaříme nálev. Lehce dušené houby naložíme do vyvařených sklenic a zalijeme horkým nálevem. Navrch nalijeme kapičku olivového oleje přidáme malou feferonku a sklenice přikryjeme průsvitnou folii a důkladně převážeme (lze dát i gumička) A dáme na chladné a tmavé místo. Postup je nutné dodržet.