Bezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější receptyBezová šťáva a bezový sirup - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 17.06. 2019
Dnes má svátek Adolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Zavináč

fotka Zavináč
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++-_______
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Zavináč:

4 vejce  | 160 g cukru  | 1 vrch. lžíce kakaového prášku  |  hl. mouky tolik, aby s kakaem to bylo 160 g  | 4 lžíce oleje  | 5 vajec  | 200 g cukru  | 200 g hl. mouky  | 5 lžic oleje  | 250 g másla  | 1 vanilk. pudink  | 300 ml mléka  | 1 plechovka Salka  | 250 g másla  | 120 g moučk. cukru  | 2 vanilk. cukry  | 1 vanilk. pudink  | 300 ml mléka  | dle potřeby marmeláda, rum a piškoty  |  marcipán ze salka

Postup přípravy receptu Zavináč:

Hnědý korpus: bílky s cukrem ušleháme do hustého sněhu, po jednom zašleháváme žloutky a po lžících olej. Opatrně vmícháme mouku promíchanou s kakaem. Těsto rozetřeme do kulaté dortové formy (průměr 28 cm) s vymazaným a vysypaným dnem. Pečeme při 180°C asi 20 minut. Takové korpusy upečeme dva.
Světlé těsto: bílky s cukrem ušleháme do hustého sněhu, po jednom zašleháváme žloutky a po lžících olej. Opatrně vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na velký plech vyložený papírem na pečení. Hned po upečení vyklopíme na utěrku poprášenou moukou, sloupneme papír a těsto s utěrkou srolujeme, pozor - z kratší strany (opačně než na roládu). Srolované necháme vychladnout.
Karamelový krém: Plechovku se salkem vaříme 90 minut pomalým varem a necháme vychladnout minimálně den předem. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Máslo našleháme, po lžících vešleháme vychladlý pudink a po troškách zkaramelizované salko. Pořádně vyšleháme.
Vanilkový krém: Z mléka, pudinkového prášku a vanilkových cukrů uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem do pěny a po lžících vešleháme pudink. Nakonec vešleháme rum.
Jeden hnědý korpus pokropíme rumem, potřeme třetinou karamelového krému a dáme ztuhnout do ledničky. Zatím rozmotáme roládu, odstraníme utěrku a znovu srolujeme. Roládu rozkrájíme na kousky široké 3 - 4 cm (podle toho jak vysoký chceme dort). Jeden kousek rozmotáme, potřeme marmeládou a vanilkovým krémem a znovu smotáme. Toto položíme doprostřed dortu (viz foto). Ostatní proužky rovněž potíráme marmeládou a krémem, a postupně namotáváme na "šneka" na dortu. Pokud se stane, že jsme spotřebovali všechny proužky a dort není pokrytý "šnekem" až do krajů, nezoufáme. Do zbytku vanilkového krému zamícháme nastrouhané piškoty, kydneme k tomu zbytek marmelády a trochu rumu, důkladně promícháme a máme z toho "maltu", kterou umně vyplníme místa, na která nezbyl piškot.
Dáme do ledničky ztuhnout. Pak potřeme povrch "šneka" druhou třetinou karamelového krému a přiklopíme druhým hnědým korpusem. Zbytkem karamelového krému potřeme celý dort. Necháme v ledničce pořádně ztuhnout. Potáhneme marcipánem. Zbytek marcipánu obarvíme, rozválíme, vyřežeme zavináč podle šablony (vyrobíme z tvrdého papíru) a připlácneme nahoru. Zbytkem marcipánu libovolně dozdobíme dort.


Fotky receptu Zavináč:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zavináč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.

Přehledné srovnání bankovních i nebankovních půjček online na Usetreno.cz



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !