Použité suroviny receptu Závitky z radicchia s mletým masem :
300 g mraženého špenátu
| 100 g sýra madeland
| 1-2 stroužky česneku
| 400 g mletého masa
| 50 g piniových oříšků
| 1 hlávka radicchia
| dle chuti směs koření do mletého masa
| 1 kostka zeleninového bujónu
| 1 lžíce octa
| 3 lžičky hladké mouky
| 2 lžíce zakysané smetany
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
Postup přípravy receptu Závitky z radicchia s mletým masem :
Špenát necháme rozmrazit a okapat. Sýr nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a jemně posekáme. Směs koření rozmícháme ve 125 ml vlažné vody. Smícháme s mletým masem, piniovými oříšky, špenátem, sýrem a česnekem. Rozebereme listy radicchia, omyjeme a osušíme. Na jednotlivé listy rozdělíme náplň z mletého masa. Listy svineme a svážeme kuchyňskou nití. Zeleninový bujón připravíme s 500 ml vroucí vody a octem. Vložíme do něj závitky a přikryté poklicí vaříme na mírném ohni 25 minut. Závitky vyjmeme a uchováme v teple. Vývar zahustíme moukou, povaříme, poté osolíme, opepříme a zjemníme zakysanou smetanou. Omáčku podáváme k závitkům. Příloha-rýže.
Fotky receptu Závitky z radicchia s mletým masem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!