Použité suroviny receptu Zázvorový a brusinkový pudink:
225 g másla
| 225 g moučkového cukru
| 4 vejce
| 225 g mouky
| 120 g čerstvých brusinek
| 120 g sušených brusinek
| 4 kousky sterilovaného zázvoru
| 2 lžíce šťávy z té plechovky
| 1 lžička mletého zázvoru
| 2 lžíce portského vína
| 1 lžíce brusinkového džemu
Postup přípravy receptu Zázvorový a brusinkový pudink:
Rozkrájejte zázvor na malé kousky. Džem smíchejte s portským vínem a čerstvými brusinkami a dejte do vymazaných formiček na pudink. Utřete máslo s cukrem do pěny. Přidejte vejce a sirup ze zázvoru. Vmíchejte mouku, sekaný zázvor, sušené brusinky a mletý zázvor. Přidejte do pudinkových formiček. Každou formičku přikryjte pečícím papírem a alobalem. Přichyťte provázkem nebo gumičkou Vařte v páře 2,5 hodiny. Špejlí se přesvěčte, zda je pudink uvařený. Uvařený jej obraťte na talíř a podávejte se zmrzlinou.
Fotky receptu Zázvorový a brusinkový pudink:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!