Použité suroviny receptu Žebírko s hořčicovou omáčkou:
400 g očištěného vepřového žebírka
| 20 g oleje
| 100 g anglické slaniny
| pepř
| sůl
| Hořčicová omáčka:
| 150 g majonézy
| 40 g hořčic
| 2 polévkové lžíce bílého vína
| několik kapek worcesteru
| 10 g strouhaného křenu
| špetka soli
Postup přípravy receptu Žebírko s hořčicovou omáčkou:
Očištěná žebírka lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Hodinu je necháme v chladnu uležet. Pak na každou porci položíme plátek anglické slaniny a maso grilujeme asi čtyři a půl minuty z každé strany. Hotová žebírka klademe na talíře, každé pokryjeme plátkem opečené slaniny Podáváme s vařenými brambory.
Omáčku podáváme zvlášť: majonézu zamícháme s hořčicí, přidáme bílé víno, worcester a nastrouhaný křen. Promícháme a necháme půl hodiny rozležet.
Fotky receptu Žebírko s hořčicovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!