2 ks větších citronů
| 260 ml vody
| 2 lžíce mleté želatiny
| 1 lžíce citronové šťávy
| 4 lžíce pomerančové šťávy
| kousky exotického ovoce na ozdobu
| 3 lžíce moučkového cukru
| dužina z 1/2 pomeranče
Postup přípravy receptu Želé v citronu:
Rozkrojte citrony i s kůrou podélně napůl a dužinu opatrně odstraňte, takže zůstane pouze slupka. Ve 120 ml vody nechte nabobtnat želatinu, přilijte citronovou šťávu, pomerančovou šťávu, 140 ml vody a moučkový cukr. Míchejte ve vodní lázni, dokud se želatina úplně nerozpustí. Rozkrájejte na kousky dužinu z pomeranče, zbavené spodní tuhé slupky. Dužinu vmíchejte do želírující hmoty a vlijte do citronových slupek. Nechte v chladničce zatuhnout. Před podáváním rozkrojte každou půlku citronu na 3 části a ozdobte exotickým ovocem.
Fotky receptu Želé v citronu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!