Použité suroviny receptu Želé z červeného melounu:
půl velkého melounu
| 2 limetky
| 100 g cukru
| plátková želatina
| čerstvá máta
| 3 lžíce tekutého medu
Postup přípravy receptu Želé z červeného melounu:
Meloun zbavíme semínek a nakrájíme na malé kostky, všechnu šťávu zachytíme a dáme stranou. Meloun rozmixujeme s limetkovou šťávou a cukrem. Směs přecedíme přes jemný cedník. Dáme do odměrky. Na každých 200 ml šťávy bude potřeba plátek želatiny. Želatinu namočíme na 5 minut do studené vody, aby změkla a zgumovatěla. Potom ji scedíme a vyždímáme a vložíme do horké vody. Vmícháme do melounové šťávy a rozlijeme do připravených formiček. Přes noc necháme vychladnout. Před podáváním vložíme formičky na pár vteřin do horké vody a vyklopíme na talíř. Podáváme posypané mátou a pokapané medem s kousky melounu.
Fotky receptu Želé z červeného melounu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!