Použité suroviny receptu Zelená fazolka s mléčnou omáčkou:
1 kg zelené fazolky
| 40 g mouky
| 500 g mléka
| 2 vejce
| 100 ml oleje
| 2 čajové lžičky hořčice
| ocet
| mletý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Zelená fazolka s mléčnou omáčkou:
Mouku smícháme se studeným mlékem a vaříme za nepřetržitého míchání do uvaření. Vejce zamícháme a pomalým pramínkem vlíváme do horké omáčky. Přidáme olej, černý pepř, ocet a sůl. A znovu za nepřetržitého míchání uvedeme do varu. Poté vypneme oheň, přidáme hořčici a promícháme. Očištěnou, umytou a po délce nakrájenou fazolku vložíme do osolené horké vody a vaříme do plného změknutí. Scedíme a zalijeme hotovou omáčkou. Podáváme po 150 g na porci jako teplý předkrm nebo můžeme podávat jako hotové jídlo.
Fotky receptu Zelená fazolka s mléčnou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!